Izgon Rusov ne bo nasitil sestradanega britanskega leva

Britanska "zastrupljevalska" afera poprijema blokovske razsežnosti. Evropa se bo ponovno razdelila, in to na neki nepreverjeni predpostavki, da so "hudobni" Rusi zastrupili z dvokomponentno kemikalijo nekdanjega vohuna Sergeia Skripala in njegovo hčerko. Duh iz Salisburyja je na moč podoben tistemu, ki je strašil po svetu neposredno pred napadom velike koalicije na Irak. Sodobno opremljena zahodna armada tam kljub zatrjevanim obveščevalnim podatkom ni našla niti enega laboratorija za izdelavo kemičnih strupov in le tiste sodove s kemikalijami, ki jih je pripeljala s seboj. Je pa razplamtela eno izmed največjih tragedij na Levantu, kjer življenje praktično nima več nobene cene, in to že celih petnajst let.  

Velika mojstra kemične prevare. Zaveznike st aleta 2003 pognala v vojno, ki je ni več mogoče ustaviti.
Slikovni vir: Sputnik Srbija
Tokratni scenarij je podoben. Britanci so znova prevzeli vlogo trobila Združenih držav, si umislili nekakšno družinsko tragedijo, ki jih je v Veliki Britaniji na tisoče vsako leto, in zanjo obsodili Ruse. Da, upravičeno bi lahko uprli prst proti stepam na Vzhodu, če bi hkati ne vedeli, da obstoji najmanj ducat držav na Zahodnjem, katerih obveščevalne službe so sposobne pisati in izvajati krvave scenarije po naročilu lastni vlad. Med njimi so tako ameriška CIA kot britanska MI6, da ne naštevam številnih drugih organizacij z nevidne strani demokratske koalicije. Sergei Skripala in njegova hčerka Julia pa sta Rusa. Britanskega državljanstva še nimata, in če bi se čez leta slučajno pokazalo, za kar bo nedvomno poskrbela ruska FSB, da so Julio in njenega očeta obdelali kar britanski zvitorepci sami, jim nihče ne bo mogel očitati, da so škodovali lastnim državljanom. 

Skripal, ona in on. Prosil je, da bi obiskal družino v Rusiji.
Potlej so mu začinili obed!              Slikovni vir: The Truthseeker
Dovolimo si čisto naivna vprašanja: 
"Kje sta dejansko Julia in Sergei Skripalo in kako to, da jih tako nevaren, udaren nervni strup, zaradi katerega bo treba dekontaminirati celo četrt, že zdavnaj ni pokončal? Čemu Britanci ne dovolijo, da bi se Rusi seznanili z okoliščinami in strupeno snovjo, ki je bojda njihova?" 

Je mogoče, da se znova ustvarja potresna koalicija Zahodja na neznankah, zgolj na slepem zaupanju in predsodkih do pokončnega Vzhoda? Upamo lahko le, da se ne bo ponovila sramotna Blairova zgodba, ko je skrušeni britanski prvi minister priznal, da so pri napadu na Irak uporabili obveščevalne podatke, ki so se izkazali v celoti za netočne. Britanci so torej enkrat že nagnali zahodnjake v pekel po ameriškem okusu, potlej pa so se čudili, ko so peklenski stroji ovijali kraljevino v žalost. Bo tokrat drugače?

Podložniška solidarnost, pripadnost enoumju
Slikovni vir: wikipedija
V katerem grmu torej tiči zajec, da so se tako vneto spravili na ruske diplomate in kar tekmujejo, kdo jih bo več pognal proti vzhodnim stepam. Gre res le za dejanje neizmerne človeške solidarnosti ali zgolj za prikrivanje notranjih slabosti, za nečimrnost, ki nažira prav nič več prepričljive zahodne demokracije. Zanimivo je namreč gledati, kako vlade Zahodja druga za drugo skačejo v vrelo vodo, ki so jo podžgali Američani in njihovi zvesti bratranci Britanci. In zanimivo je poslušati domače bilke, Jožefa Horvata, Boruta Pahorja & co., kako se ponižno nagibajo na stran nedoslednega Zahodja. Ko bo politična čorba skuhana, verjetno ne bomo mogli več ločiti v enoumje predelanih Nemcev, Belgijcev, Francozov, Poljakov, Kanadčanov, Špancev, Ircev in drugih slepcev, ki iščejo sveto deželo v smeri Atlantika. Preprosto bi to početje lahko imenovali entropijo neokusnega sprenevedanja oziroma bolje rečeno, bebavega sprenevedanja.   

Britanska levinja ga je prepričala. Od takrat je za solidarnost!
Slikovni vir: Politikis
Nova demarkacijska linija, ki jo rišeta prenapetež Trump in zmedena Theresa May skozi Evropo, naj bi ponovno vzdignila zastave zatohle slave Zahodja. Toda, tokrat so se karte premešale, še preden sta lahko kakorkoli posegla v nastajanje novih zavezništev na Vzhodu. Rusija je evropska pa tudi azijska velesila in trgovinska vojna, ki jo je sprožila Amerika proti Kitajski, bo največji svetovni trg in ogromna rudna in naftna nahajališča še tesneje zbližala, medtem ko bodo države Zahodja na čelu z Ameriko drsele v gospodarski zaton. Samozadostna, v nekem smislu celo avtarkična ekonomija, se bo sesula, še preden jo bo politikom uspelo zagnati. Razlog je preprost: pohlep je velik, kolonij, ki bi jih bilo mogoče izkoriščati pa premalo. Kitajci, največji uvozniki surovin, so prav na osnovi poslov o eksploataciji zemljin in nafte že prevzeli nadzor nad ključnimi državami, dobaviteljicami v Afriki in Aziji.
Koalicija neverodostojnih
Slikovni vir: Webtribune.rs
Ne oni in ne Rusi, ki imajo številne izkušnje s spopadanjem za interesna območja znotraj mednarodne skupnosti, ne bodo dovolili drugim, tudi Združenim državam ne, da samovoljno vdirajo in plenijo po nastajajočih trgih. Na slednjih bodo odslej pravila igre postavljali novi igralci. 


Prav to je tisto, kar je vznejevoljilo dovčerajšnje absolutne gospodarje sveta. Niti predstavljali si niso, da bodo pravila koeksistence postavljali tudi drugi in da bo ameriška zaščitna trgovina dokončno spodnesla noge zahodnemu kapitalizmu. Namreč, sistemi, tudi gospodarski in politični, vedno propadejo zaradi notranjih neskladij, zaradi porušenega ravnotežja, ne zaradi zunanjih sil. In kaj za hudiča tako težkega maje demokracije Zahodnjega, da so se zatekle k prevari Skripal? Več kot očitno je, da gre za goljufivi scenarij, ki naj bi Zahodnje združil v poskusu, da si povrne nekdanji blišč. Kar pa Rusije niti najmanj ne gane. Evropa lahko preživi brez Amerike, brez Rusije nikakor ne. Severni energetski tok, za katerega so nedavno izdali zadnja dovoljenja, da se ob obali Baltika spoji z Nemčijo, to tudi potrjuje.
Severni tok bo Evropo premaknil proti Vzhodu.
Slikovni vir: novostienergetski.ru
V nedrjih Evrope torej deluje perfidna politika. Na eni strani solidarno izganjanje diplomatov, ki jih je tako in drugače preveč, na drugi tajni sporazumi o energetskem povezovanju severne Evrope, na čelu katere je Nemčija. Očitno vsi, čeprav na skrivaj sprejemajo to goljufivo igro, vedo, kako se je premešala zadnja partija bridža. Le "veliki" predsednik Pahor bebavo sledi nekakšnim ameriškim in britanskim pravilom, ki že nekaj časa ne veljajo več! Brexit je Evropo dokončno prestavil proti Vzhodu. 

Komentarji

  1. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
  2. Dobro, odlično zapisano, samo z zadnjim stavkom se absolutno ne strinjam. Če je kdo Evropo dokončno prestavil proti Vzhodu ali vzhodnim vrednotam, je to storila ravno sama naddržavna finančno-birokratska diktatura EU, ki je bila zgrajena (in na to so mnogi opozarjali že pred samo unifikacijo, posebno zaradi takšnega (everkega) monetarnega sistema), da bo in da deluje izključno zadobrobit svetovnega kapitala in transnacionalnih korporaci. Je njihova roka. Seveda, to je povedano le v dveh besedah, nadaljuje in raširi se pa lahko zapis še v nedogld z evropskimi genocidnimi prvil, določbami in pogodami, kot tudi prvili ECB-ja o npr. "stabilnosti cen", pa vse do evroobmočja in EMU (Evropska monetarna unija), ki je prenesla trgu dela nalogo urejanja (tržne) konkurence in s tem omogočila vse večjo brezposelnost. Ta mehanizem imenujemo "interno (notranje) razvrednotenje valute", ki je edina pot take monetarne unije, če hoče preživeti do končnega zloma. EU je iz več pogledov še hujša kot ZDA, demokracija je pa v tej kvazidržavi ukinjena.

    OdgovoriIzbriši

Objavite komentar

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Brambovska varda

Tehnološka strast po življenju

Lisjak je pravi lisjak