Veliki kovidni mešetarji - 1

Nedavno je nevladna organizacija iz ZDA, ICAN (Informed consent action network)(1), s pomočjo odvetnikov pridobila elektronsko sporočilo, ki ga je 15. maja 2021 Nkechi "Payton" Iheme, Facebookova direktorica za komuniciranje z javnostmi, poslala na več naslovov v Beli hiši. V njem prejemnike seznanja s pobudo novega Zavezništva za izboljšanje zdravstvene oskrbe (Alliance for Advancing Health Care). Zavezništvo je plod predhodnih dogovarjanj med Belo hišo in njeno vladno agencijo za nadzor nad boleznimi in preventivo, CDC na eni strani ter neprofitnim in "neodvisnim" javnim skladom CDC in njegovimi partnerji: Pfizer, Facebook, Merck … na drugi. Čeprav vseskupaj izgleda zelo ameriško, gre dejansko za vzpostavljanje bogatega globalnega omrežja, ki se bo ukvarjalo predvsem z obvladovanjem javnega mnenja širom sveta in krepitvijo prodaje protikovidnih cepiv in zdravil. 

Zanimanje za ukrajinsko vojno hitro plahni, zato se vlade, farmacevtska podjetja, zdravstvo
in mediji pripravljajo na vnovični izbruh covida-19. Za "Veliki reset" je pomembno, da ljudi
držijo v stalni napetosti in čim bolj presrane.                                                       Sl.vir: CDC_ZDA

    Mogoče nekoliko naivno pričakujemo, da so se velike farmacevtske korporacije, poznane tudi pod imenom Big Pharma, umaknile v senco, ko je kovidni sev omikron opravil ključno delo pri zagotavljanju kolektivne (družbene) imunosti. Naša telesa so se okrepila po naravni poti, medtem ko so vlade po navodilih plačancev, tako imenovane "stroke" norele, zapirale. zatirale in sistematično teptale človekove pravice. Zdaj je že jasno, da za vsem skupaj stojijo Američani. Ne, kdor si ga bodi, ampak razvejeno in finančno izjemno vitalno omrežje. Po vsej verjetnosti jim bodo že v tem letu tudi dokazali, da je wuhanski izvor netopirskega virusa SARS-CoV-2 čista neumnost in da gre za spretno podtikanje krivde, kukavičjega jajca v tuje gnezdo. 

  

Facebook pospešeno ustvarja svet navidezne resničnost,
v katerem bomo bolj ali manj potrošni objekti.
Sl.vir: Metavers
Že nekaj časa ni več skrivnost, da imajo Američani laboratorije za proučevanje nalezljivih sevov in bolezenskih prenašalcev ter bioinženiring v mnogih državah po svetu. Nekaj podobnega so imeli tudi v kitajskem Wuhanu, pred nekaj dnevi pa so o takšnem laboratoriju poročali Rusi, da so ga odkrili v zasedenem delu Ukrajine. Kakorkoli že, videti je, da se demokrati in raziskovalci kužnih virusov razumejo veliko bolj, kot so se za časa Trumpa z republikanci. In če smo bili pri Trumpu vajeni, da je v mednarodni prostor vnašal zmedo pod parolo: "Naredimo to Ameriko spet močno", ko je kar po vrsti izstopal iz različnih mednarodnih sporazumov in se odkrito upiral kovidnemu enoumju; česar danes noče nihče govoriti; se z 79-letnim Bidnom ZDA očitno vračajo v mednarodni prostor kot pobudnik medijsko-sugestibilnega pristopa in manipuliranja z javnim mnenjem. 

    Vedno več je dokazov, izjav in dokumentov, da se prava obsedenost s protikovidnimi cepivi oziroma koronovanje, šele pripravlja. Omrežja znotraj ZDA se povezujejo v močne, totalne organizacije, ki so prisotne širom sveta preko dobrodelnih, človekoljubnih skladov in imajo na marsikatero vlado močan vpliv. V Evropi je prevzela prvo demagoško violino Nemčija še za časa Merklove, socialdemokrat Scholz pa bo očitno igranje nanjo še okrepil. 

    

Spletna medicina bo prihodnost. Metavers naj bi postal
sodobna klinika, zdravniki pa umetna inteligenca.
Sl.vir: Metavers
Se bo tudi pri nas kovidna manipulacija okrepila? Težko rečem, čeprav so naši demokrati; ni važno katere barve, precej naklonjeni discipliniranju ljudstva, kot so pokazali nedavni dogodki. Med vsemi trenutnimi državnozborskimi strankami ni bilo ene same, da bi pokončno nasprotovala epidemiološkemu enoumju. Vsi so v cepljenju videli odrešitev in vsi so se krepko zmotili, cepljene pa izpostavili številnim zdravstvenim tveganjem, za katere postaja vedno bolj jasno, da so bistveno višja od tistih, ki jih navajajo proizvajalci cepiv v svojih navodilih in regulatorji. Slednji so se še posebej trudili, da bi na nas napravili vtis, kako skrbno preverjajo cepiva, čeprav je bolj ali manj vse potekalo samodejno in se je dokumentacija le prekladala iz predala v predal, iz kupa na kup, ko so se agencije za varovanje zdravja pripravljale, da po določenem času "skrbnega tehtanja" pritisnejo odobritveni pečat. 

    Kot rečeno Bela hiša se skupaj s korporacijami in finančnimi dobrodelnimi skladi pripravlja na jesenski naskok. Bodo lansirali kakšno novo različico SARS-CoV-2 ali pa bodo paniko zagnali okrog popolnoma nedolžnega prebujajočega seva. Kdor je prebral Metino(2) objavo iz 9. junija 2021, ve, da Facebook, vodilnime zdravstvene ustanove in organizacije v ZDA ter demokrati v Beli hiši načrtujejo vnovični protikovidni pohod, ki so ga poimenovali Zavezništvo za napredno spletno zdravje. Domiselno, ni kaj. A bolj kot domiselno gre spet za sugestivno manipuliranje z javnostjo, saj se bodo naslednjih nekaj mesecev posvečali predvsem iskanju in preizkušanju različnih manipulativnih tehnik in pristopov, kako tudi preko družbenih omrežij čim bolj prepričljivo dostopati do uporabnikov in krepiti pri njih "pozitivno" vedenje o protikovidnih cepivih ter vplivati na odločitev za cepljenje. 

    Pri Facebooku trdijo, da gre v bistvu za globalno raziskavo, h kateri bodo lahko pristopili predvsem raziskovalci s področij družbenih kognitivnih in naravoslovnih znanj s celega sveta. No, prvi mednarodni razpis je zaključen, posel pa so sklenili zgolj z družbami iz ZDA. Razdelili so okrog 7,5 milijona dolarjev; pomeni, da jih še najmanj 32 milijonov ostaja; verjetno za kakšne subtilnejše akcije (rokica sem, rokica tja …) znotraj globalnega prostora. Cilj pobude za ustanovitev omenjenega zavezništva je, da pravočasno izdelajo aplikacije, ki se bodo osredotočale predvsem na skupnosti, pri katerih je zavračanje cepljenja tradicionalno ali zgodovinsko pogojeno in v katerih je tveganje za pandemijo covid-19 izjemno veliko. Torej se bodo v obdelavi spletnega velikana znašle tudi ali predvsem skupnosti z nizko precepljenostjo; recimo Slovenija in države vzhodne Evrope ter Balkana, poleg tradicionalno podpirane Afrike.

    

Medicinska diagnostika prihodnosti. Srečanje z
zdravnikom bo potekalo znotraj okolja
obogatene resničnosti.
Sl.vir: Metavers
Da je globalna raziskava bolj izgovor, ker odgovori na zastavljena vprašanja že nekaj časa obstojijo, manipulativne aplikacije pa se na spletu uspešno preizkušajo vse, odkar so bili ustanovljeni družbeni mediji, kot je Facebook, je smoter očitno nekje drugje. Po mojem, kako dostopati do mnenjskih voditeljev znotraj globalnega prostora in jih pridobiti za trajnejše sodelovanje kot zagovornike obstoječega, cepilnega projekta in naslednjih, ki jih bo Facebook vodil samostojno. Namreč, tudi pri Facebooku vidijo pobude za boljšo prodajo cepiv kot priložnost za lasten razvoj in penetracijo v vladne sektorje ter zdravstvene mreže. Od tu do avtonomnosti in samostojnega delovanja z licenco spletnega zdravnika, pa je le še korak. 

    Operativno bo zavezništvo za napredno spletno zdravje "raziskovalne" dejavnosti vodilo in koordiniralo preko Sklada zaupanja v cepiva (Vaccine Confidence Fund). Oziroma bo v imenu zavezništva operativno vodil in upravljal omenjeni sklad Global Impact, multinacionalka, ki deluje tudi iz Ženeve kot Geneva Global in je izjemna pri sklepanju partnerskih vezi in pridobivanju visokih sponzorskih vložkov, katere seveda potlej upravlja, razporeja sredstva in narekuje obveznosti prejemnikom dobrodelnega denarja; seveda po splošni volji naročnika. Ko govorimo o dobrodelnosti z vidika ameriškega korporativizma, se moramo zavedati, da dejansko nobeno kosilo ni brezplačno. Da je vsak dobrodelni novčič hudičeva zaveza, ko do dobrodelneža nikdar nisi dovolj dobrodelen in te nenehno izčrpava. Afrika je tipičen primer, kako vsa ta megalomanska dobrodelnost drži ljudi v revščini že desetletja. No, tudi pri medicini, zdravilih in cepivih ni nič drugače. Ko te enkrat navlečejo nase, si le še pacient. Tvoja temeljna pravica je, da si bolan in njihova, da te vzdržujejo v bolezenskem stanju. V sistemu, in to v vsakem, si vedno manj človek in vedno bolj storitveni objekt, ki prinaša denar. Si nekakšna računovodska dobrina, dokler pač si.

    

Korporacijska dobrodelnost?
Kako s peščico zrnja nasititi lasten pohlep!
Sl.vir: IStock
No ja, Američani dobro vedo, kako tkati poslovna in vplivna omrežja za služenje novcev. V dejanskem primeru je lahko sklad Billa in Melinde Gates še tako dobro kapitalsko podprt, vendar brez širšega vplivnega omrežja praktično pomeni bore malo, vsekakor ne toliko, da bi lahko Billu pripisovali krivdo za ponesrečeno pandemijo. Je le eden izmed mogočnih igralcev, in teh je samo v ZDA nekaj tisoč. Omenjeni upravljavec, Global Impact, tudi sam dobrodelna organizacija, deluje že prek 60 let, ima več kot 500 strank, za katere upravlja dobrodelne sklade in tudi pridobiva denar. Prisoten je v najmanj 150 državah širom sveta, kjer za sklade pod njegovim nadzorom zbira denar, vodi administrativne in operativne postopke ter dodeljuje denar za različne človekoljubne namene in projekte. Do sedaj je samo iz lastnega sklada po svetu razdelil humanitarno pomoč v višini 2 milijardi dolarjev.

    Ob teh podatkih je nekoliko bolj razumljivo, zakaj sta Facebook in Merck tako pohitela s prispevkom, vsak po 20 milijonov dolarjev, v Sklad za zaupanje do cepiv (Vaccine Confidence Fund), ki ga bo upravljal Globasl Impact. Pravzaprav gre za trajnejši in očitno precej donosen projekt, ob katerem si že manejo roke. Sklad se bo namreč že na začetku osredotočil na iskanje rešitev, kako preseči dvome, zaradi katerih cepiva zavračajo ter kako doseči enakomernejšo porazdelitev cepiv po svetu, predvsem v skupnostih, ki so bile do sedaj zanemarjene, nekje ob robu. Cilj je vsekakor prodati več odmerkov. Pametno, ni kaj, cel svet bo zbiral dobrodelni denar, da si proizvajalci cepiv čim prej povrnejo lastne humanitarne vložke in se obdržijo na lestvici Standard and Poor's 500 najuspešnejših borznih podjetij. Dobri nameni gladijo predvsem že tako bogate riti! 


Navedka: 


(1) ICAN Informed consent action network. Lahko bi rekli, če prevajamo približno dobesedno, da gre za akcijsko mrežo informacijskega soglasja po predhodni zahtevi. Dejstvo je, da imajo tudi v ZDA zakon, ki predpisuje, da so pravni subjekti dolžni posredovati informacije javnega značaja javnosti in ICAN je nevladna organizacija, ki se je usposobila prav za pridobivanje informacij javnega značaja od ustanov, korporacij, neprofitnih združenj in vseh drugih, ki takšne informacije prikrivajo, ker jih kompromitirajo ali predstavljajo očiten konflikt interesov. 


(2) Facebook se je preimenoval v Meta, kar je v bistvu tudi sinonim za Veliko, ogromno, fantastično, mega. V tej povezavi je tudi področje lastnega delovanja poimenoval v metavers oziroma fantastično / ogromno vesolje.



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Brambovska varda

Tehnološka strast po življenju

Lisjak je pravi lisjak