Cepljenje poslabšuje imunski sistem?

     22. januarja 2022 je spletni časnik Expose predstavil podatke različnih vlad (Avstralija, ZDA, Kanada, Škotska, Anglija in Nemčija), iz katerih je razvidno, da se je pri mnogih dvojno ali trojno cepljenih razvil nekakšen nov sindrom pridobljene imunske pomanjkljivosti, VAIDS (Vaccine-Acquired Immunodeficienci syndrome), nekaj podobnega AIDSu.. Za poslabšanje naravne imunosti naj bi bilo kriva cepiva zoper covid-19, torej sredstvo, ki naj bi krepilo imunost samo in nas ščitilo pred neugodnimi in neprijetnimi posledicami okužbe. Do ugotovitev so prišli na osnovi primerjav med cepljeno in necepljeno populacijo. 

Tudi necepljeni štejejo!
Sl.vir: TimesOfIndia
    Že po bežnem pogledu podatkov lahko vidimo, da se omikron veliko hitreje razmnožuje med polno cepljenimi in tistimi, ki so prejeli poživitveni odmerek kot necepljenimi ljudmi. Pri Exposéu posebej izpostavljajo, da imetniki mednarodnega protikovidnega potrdila oziroma zdravstvenega potnega lista širijo okužbe s koronavirusom 2 bistveno hitreje od necepljenih. Verjetnost, da se cepljeni okužijo z omikronom, je 2,2 krat večja kot pri necepljenih. Zavzeto proučevanje omenjenih podatkov je prav tako pokazalo, da se imunost cepljenih neverjetno hitro izgublja, in kar najbolj preseneča, ne upade le do točke 0 oziroma popolnoma, ampak beležijo celo negativne trende upadanja. Slednje pomeni, da necepljeni postajajo bistveno bolj odporni, kot cepljeni, pri katerih je imunski sistem dobesedno prizadet. 


    Ali to pomeni, da so imunska vrata, ki nas varujejo pred številnimi okužbami in tujki, ki prodrejo v nas, na široko odprta tudi za vse druge okužbe, ne le za koronavirus 2? Cepljeni proti covidu-19 na splošno postajajo manj odporni in bistveno bolj ogroženi tudi pred drugimi boleznimi in simptomi, recimo kot je običajen prehlad?

 

Kako naj bi delovalo cepivo RNK
Sl.vir: Expose
    No, tega za zdaj še ne moremo trditi, čeprav nekateri kazalci delnih raziskav namigujejo prav na to. Če se kdaj izkaže, da dvomi držijo, bodo zarotniške teorije, da poskušajo s pomočjo zdravstva znižati populacijo človeštva, dobile neverjeten zalet. No ja, tudi drugače trditve o obstoju zarotniških teorij niso ravno nesmiselne. Če se zavedamo svoje sebične narave, potrebe po ugajanju ter hrepenenj, potem nam hitro postane jasno, da nekdo, ki ima tehnološke in finančne možnosti, lahko hitro poseže v globalno človeštvo in mu povzroča škodo zgolj zaradi lastnih koristi in pridobitniškega pohlepa. Le malo se ozrimo naokrog, pa bomo videli škodo, ki nam jo povzroča takšno pridobitniško samoljubje že v bližnjii okolici. Torej, pazljivo s posmehljivim zavračanjem zarotniških teorij in njihovim nekritičnim sprejemanjem, da ne izpademo še večji dresirani bebci, kot dejansko smo. 


    V raziskavi, ki so jo opravili med ameriškimi vojnimi veterani, sodelovalo je 780.225 nekdanjih vojakov, so odkrili, da zaščita po cepljenju s protikovidnimi cepivi strmo pada po šestih mesecih. Ocenjevali so učinke trajanja zaščite pri cepivih Janssena, Moderne in Pfizerja. Ugotovitve pa so bile naslednje:

 - Pri Janssenu učinkovitost pade iz 86,4 % na približno 13,1 % v šestih mesecih,

- pri Moderni iz 89,2 % na 58 % in pri

- Pfizerju upade iz 86,9 % ma 43,3 %

  Raziskovalci iz Case Western Reserve University so skupaj z znanstveniki iz Brown University in s harvardsko skupino za laboratorijske meritve ugotovili pri oskrbovancih doma za ostarele v Ohaju in pri negovalnem osebju, da se je število protiteles v krvni plazmi, limfi in drugih telesnih tekočinah testirancev (humoralna imunosti) krepko zmanjšalo že šest mesecev po prejemu drugega odmerka pfizejevega cepiva. Raven protiteles se je znižala za 80 odstotkov in to enako pri starejših (mediana 76 let) in negovalnem osebju (mediana 48 let). Kot je poročal David Canadey, profesor na School of Medicine pri Case Western Reserve University, so pri kar 70 odstotkih oskrbovancev odkrili, da je bil njihov imunski sistem že toliko oslabel, da praktično niso imeli možnosti, da nevtralizirajo koronavirusno okužbo. 


    

Meritve pridobljene imunske pomanjkljivosti v Kanadi
Sl.vir: Expose
Tudi uradni, vladini, podatki Združenega kraljestva nedvoumno kažejo linearno padanje učinkovitosti cepiva po 4,8 odstotni povprečni tedenski stopnji pri vseh starejših od 18 let. S časoma, deveti teden po prejemu drugega odmerka, učinkovitost pade v negativno območje, kar pomeni, da je imunski sistem prizadet in se njegova uspešnost zmanjšuje. Pred kratkim (22. januar 2022), so zapisali v The Expose, se je pri dvakrat cepljenih, ki niso prejeli poživitvenega odmerka, imunska sposobnost proti virusnima sevoma delta in omikron znižala pod učinkovitostjo necepljenih. Odgovor, ki ga ne poznamo, vendar nas zanima vse, je, katera je pravzaprav tista točka, pri kateri se ustavi propadanje imunskega sistema!


    Da bi kar najbolj slikovito ponazoril fenomen obratno sorazmernega odnosa med protikovidnim cepljenjem in propadanjem telesne imunosti je The Expose oblikoval graf in tabelo, ki ponazarjata omenjeni odnos pri različnih starostnih skupinah za obdobje zadnjih petih mesecev. Pri oblikovanju predstavitev je uporabil podatke agencije Združenega kraljestva za varovanje zdravja (UK HSA - UK, Health Security Agency), njihova tedenska poročila o spremljanju in nadzorovanju cepljenja v Angliji (COVID-19 surveilance report).  


    Predstoječi graf nam pove, da se je pri odraslih med 18. in 59. letom delovanje imunskega sistema poslabševalo vse od prejema protikovidnega cepiva. Medtem ko je pri starejših od 60 imunski sistem dramatično nazadoval po prejemu poživitvenega odmerka, čeprav njegove vrednosti niso padle pod tiste, ki so bile zabeležene v tednih med 37. in 40.


    V tabeli, ki jo prav tako pripravili pri Expoéju, so predstavili absolutne vrednosti stanja imunskega sistema, in sicer v odnosu glede na poživitev, krepitev delovanja (+) in poslabšanje, nazadovanje imunskega odziva (-). Povzeti odgovori so naslednji:

  • Pri starejših od 70 let lahko opazimo najbolj dramatičen padec učinkovitosti imunskega sistema med 4. in 5. mesecem; podobno lahko opazimo tudi pri cepljenih osebah med 18. in 29. letom.
  • Če so z osvežitvenimi odmerki v 3 in 4 mesecu okrepili imunske sisteme pri starejših od 80 let na 55 % delovanja, se je stanje že v dobrem mesecu občutno poslabšalo. Delovanje njihovega imunskega sistema je bilo za odstotek boljše, kot so pokazali rezultati v 3. mesecu, a so bili še vedno 54 % slabši kot pri necepljenih istih let.
  • Tudi pri starostni skupini 70 - 79 ugotavljajo, da se je s poživitvenim odmerkom v 3. in 4. mesecu delovanja imunskega sistema dvignilo na 73 odstotkov, vendar se je že med 4. in 5. mesecem spet poslabšalo. Imunski sistem omenjene starostne skupine je deloval 10 odstotno boljše kot v 3. mesecu, a še vedno 63 odstotkov slabše kot pri necepljenih vrstnikih. 
  • Manjše začasno izboljšanje delovanja imunskega sistema lahko opazimo pri vseh v starosti med 30 in 59 let, ki so prejeli poživitveni odmerek med 3. in 4. mesecem, vendar naj bi bil učinek zdesetkan že v naslednjem mesecu. Medtem ko naj bi pri starostni skupini 18 - 29 opazili celo 60 % upad imunske sposobnosti v 4. In 5. mesecu. 


So omenjene ugotovitve lahko že vzrok za paniko ali odkrit dvom v protikovidna cepiva? Verjetno ne, kljub temu da so namigi precej zgovorni in bi jim morali vztrajno sledi, da jih ovržemo ali potrdimo. Tudi, če gre za ugotovitve na meji verodostojnosti, bi nas morale, če ne že skrbeti, vsaj ščemeti. Avtorji analitičnega članka pri The Exposé so prepričani, da dvakratno in večkratno protikovidno cepljenje s cepivi Jansson, Moderna in Pfizer ne povečujejo zgolj dovzetnost organizma za okužbo z omikronom, temveč tudi za druge nalezljive bolezni. Govorijo celo o sindromu pridobljene imunske pomanjkljivosti oziroma o VAIDS (Vaccine-Acquired Immunodeficienci syndrome), nekaj podobnega, kot je AIDS.


Avstralija: Delež kovidnih primerov na bolnišničnem
zdravljenju in med umrlimi glede na cepilni status.
Sl.vir: Expose
    Namige, da RNK in DNK cepiva lahko sprožijo sindrom pridobljene imunske pomanjkljivosti, smo večkrat slišali od različnih utišanih znanstvenikov, izvedencev. Nekateri so izjemno ostro nasprotovali informatiziranim in vektorskim cepivom, rekoč, da niso še dovolj preizkušena in stranskih učinkov sploh ne poznamo. Pa so jih skorumpirane vlade tudi ob podpori policijskega nasilja in cenzure mainstremskim medijev hitro postavile na drugo stran in razglasile, da zgolj njihovi protagonisti, lahko govorijo in podučujejo v imenu znanosti in stroke. A pašnik, na katerem blejejo le ovce ene barve, očitno postaja pretesen in vedno več jih beži v loge z bogatejšo, predvsem pa bolj sočno pašo. 


    Od tega trenutka naprej se sprašujete, če morda ta negativna učinkovitost prizadetih imunskih sistemov ne kaže na kaj bistveno bolj nevarnega, kot pa je zgolj dovzetnost za okužbo z omikronom. Pri Expose verjamejo, da dvakratno ali celo večkratno protikovidno cepljenje lahko dejansko vodi v sindrom pridobljene imunske pomanjkljivosti oziroma v VAIDS . (Vaccine-Acquired Immunodeficienci syndrome), nekaj podobnega AIDSu.


    Eden izmed takšnih, ki je podvomil o zdravstveni neoporočnosti protikovidnih informatiziranih in vektorskih cepiv že precej zgodaj in so mu onemogočili dostop do vodilnih medijev ter družbenih omrežij je nekdanji podpredsednik Pfizerja Michael Yeadon. 6. decembra minulega leta je na strani spletnega dnevnika Frontline News  izjavil naslednje: 

" Če pride do imunske erozije že po dveh dozah cepiva in le v nekaj mesecih, kako lahko izključimo, da učinek nepreizkušenega poživitvenega odmerka ne bo erodiral še hitreje in v večjem obsegu?"


Dr. Mike Yeadon, nekdanji Pfizerjev podpredsednik:
"Cepivo je trojanski konj za totalitarni prevzem!"
Sl.vir: GloriaTV
    Članek se začne z Lancetovo primerjalno raziskavo med cepljenimi in necepljenimi Švedi. Zajela je 1,6 milijona posameznikov in je trajala dobrih 9 mesecev. Nedvomno je pokazala, da zaščita proti COVID-19 s časom krepko upada. Po šestih mesecih so bile nekatere najbolj ranljive, cepljene skupine že izpostavljene večjim zdravstvenim tveganjem kot necepljeni. Torej nekaj podobnega, kot so predstavili pri The Exposé; obratno sorazmerje med številom prejetih odmerkov in njihovo učinkovitostjo. 

    Za opisani fenomen zdravniki vedno pogosteje uporabljajo tudi izraz imunska erozija in jo že krivijo za zvišano pojavnost miokarditisa in druge bolezni, ki se pojavijo neposredno po cepljenju, vplivajo na hitro poslabšanje zdravja ali celo povzročijo smrt. Vplivu imunske erozije na dolgotrajno zdravljenje in razvoj posamičnih kroničnih bolezni so začeli posvečati več pozornosti v zadnjem času. In kot je videti iz trenutnih raziskav, ugotovitve znajo zamajati vero o neškodljivih protikovidnih cepivih; predvsem njeno ključno mantro, da so koristi cepljenja bistveno večje od škode, ki jo cepiva povzročajo. 


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Brambovska varda

Tehnološka strast po življenju

Lisjak je pravi lisjak