Trudeau izmučil Kanadčane, da ga imajo poln kufer

 

        Samozavestnemu kanadskemu predsedniku vlade, Justinu Trudeau, se je poleg prevoznikov očitno začel dogajati tudi parlament in v hrbet mu skačejo lastni ministri. Kanadčani mu sporočajo, da je dovolj njegovih prisilnih ukrepov in siromašenje nacije. Parlamentarna opozicija ga je obtožila, da povzroča covidno histerijo in zahteva, da se norost konča:

        "Konservativci tega ne moremo več podpirati," je bila odločna vodja opozicije Candice Bergen. "Prav zaradi ega predsednika vlade, njegovega ponosa ali nasprotovanja je preprosto rečeno to prepočasen in preveč razvlečen proces. Kanadčani smo preutrujeni, Kanadčani potrebujemo upanje." 

Seveda je takšna neposrednost koleričnega Justina vrgla pokonci, a več kot nekih zlajnanih, neprepričljivih pojasnil, ki smo se jih naposlušali tudi pri nas, ni zmogel: 

"Vlada naj bi bila osredotočena," je rekel, "na to, da sledi najboljši znanosti, da sledi najboljšim nasvetom za javno zdravje, da kar največ ljudi zavaruje pred okužbo, kot je le mogoče. Čisto odkrito. To je delovalo. In lahko razumem frustracije zaradi odlokov. Toda odloki so bili način, da se izognemo nadaljnjim omejitvam"

Prav zanimivo bo poslušati, kako podobno bodo lajnali njegovi politični kolegi širom sveta, ko se bodo izgovarjali za stanje-sranje, v katerega so nas čisto po nepotrebnem potegnili. Ja, veliko bo besed, ker dokazov ne bo oziroma bodo poskušali prikriti dejstva in očitno nesposobnost, ki je zaznamovala njihove mandate. Edino, kar je res, je, da so nas skupaj s farmacevtskimi korporacijami potisnili na rob povečanih zdravstvenih tveganj. 

        Pandemija se bo vsekakor končala, posledice pa bodo očitno še dolgo ostale. Trudeau ni več prepričljiv, trikrat cepljeni, a okuženi Janez Janša pa še toliko manj!


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Brambovska varda

Tehnološka strast po življenju

Lisjak je pravi lisjak