Ta Ihan ga pa poka!

 Dohtar, imunolog, profesor na medicinski fakulteti in eden glavnih promotorjev cepljenja z neučinkovitimi cepivi, je za portal N1 SLO(1) znova dokazoval, da o koronavirusih tipa SARS-CoV-2 in njihovi nalezljivosti praktično ne ve nič več kot drugi osebki, ki se o njem dajo nekoliko podrobneje podučiti. Lahko bi rekli, da je večina njegovih izjav iz trte izvitih ali dosanjanih, preden jih je izrekel, saj nam za trditve ne ponudi nobenih reference; prav tako so nesmiselne, če jih preverjamo strokovno in časovno. Koliko časa nam bodo takšni dohtarji, za katere je znano, da so edino sebi referenca, še obrezovali pamet in nas po kovidni poti vodili v propad? 

Virusni pluralizem
Sl.vir: SlovenkseNovice

    Na vprašanje, kakšno imunost pridobimo ob okužbi z omikronom, se je popraskal po bradi, potrkal po čelu in izstrelil:

"Študije kažejo, da se po omikronu ustvari razmeroma šibka imunost. Nivo nevtralizacijskih protiteles je bistveno manjši kot po okužbi s prejšnjimi različicami ali po cepljenju. Najšibkejši je odziv tistih, ki niso niti preboleli prejšnjih različic, niti niso bili cepljeni. Pri njih je imunski odziv proti omikronu tako šibek, da ga že po nekaj tednih ni več opaziti, še zlasti pri starejših ljudeh."


Alojz Ihan, z ugotovitvami presenetil celo virus Omikron.
Sl.vir: N1SLO
    No, katere študije potrjujejo njegove bistroumne izmislice, ni povedal, kakor tudi ni pojasnil, kako zanesljive in objektivne so lahko, po slabih dveh mesecih proučevanj omikrona in njegovih bolezenskih posebnosti. Verjetno njegova spoznanja temeljijo na podobnih kot moja,ko mi je dan prej soseda, s katero sva skupaj in nekako še prebolevava novoletno okužbo z omikronom, dejala, da se je očitno ponovno nalezla zlodeja.
 

    Lokalec Ihan očitno ve bistveno več od Marie Van Kerklove, strokovne direktorice za covid-19 pri Svetovni zdravstveni organizaciji (World Health Organisation, WHO), ki je pri najmočnejšem viru zdravstvenih informacij na svetu in skromno priznava, da se o omikronu, kot o njegovih predhodnih različicah sproti učimo, pa nas vedno presenetijo; tako kužnost sama kot tudi bolezen. 


    No ja, očitno, ko se profesor Ihan znajde v soju žarometov, nekoliko popusti njegova osredotočenost na "strokovno" vsebino in spregleda, da je z lastno razlago o milem virusu in zato tudi o kratkotrajni odpornosti telesa pred ponovno okužbo z njim, nagrizel temelj, na katerem sta zasnovani teoretična in praktična predpostavka o gradnji odzivnega imunskega sistema. S cepivi naj bi namreč vnašali v organizem snovi oslabljenih ali mrtvih mikroorganizmov oziroma biokemično obdelanih delcev ali delno modificirani DNK in RNK informacije, da sprožimo telesno imunost proti nekaterim nalezljivim boleznim. 


    Če upoštevamo, da je omikron praktično odločneje posegel v domačo resničnost konec decembra minulega leta, in da je dejansko od takrat preteklo le dobrih šest tednov, je verjetno primerov ponovne okužbe z istim virusnim sevom tako malo, in še pri teh gre za vprašanje, ali okužba ni napadla človeka z uničenim imunskim sistemom, da bi profesor Ihan moral vedeti, da na takšnih predpostavkov ne more graditi napovedi, še manj z njimi prosvetljevat javnost. Pred kratkim pa so se še pojavili dvomi o zanesljivosti protikovidnih cepiv oziroma o posledicah, ki jih imajo na uničevanje, razgradnjo imunosti pri človeku. 


Polno cepljeni razvijajo sindrom pridobljene imunske
pomanjkljivosti. 
    Drugače kot profesor Ihan, ki zgolj omenja, da gre za neke študije, ne pove pa katere, pa sam lahko posredujem sklice raziskav, ki imunsko degradacijo zaradi protikovidnih cepiv pri človeku tudi nazorno dokažejo. Če koga bolj zanima, zakaj so mnogi podvomili o državnih cepilnih strategijah in  v njihove demagoge (Beović, Fauci, Ihan), naj se poduči na straneh, s podatki in raziskavami bogato opremljenega spletnega časnika 
The Exposé .


No ja, infektolog Ihan je do zdaj, kar se tiče okužb s covidom-19, velikokrat ustrelil mimo, zato ne vem, zakaj bi mu tokrat verjeli. Bolj ali manj tudi drugi vsevedi, ki nam "bisrijo" um, sekajo mimo kot za stavo. Poleg infektologov so nas največkrat podučevali po prostem navdihu tudi epidemiologi, pa mladi zdravniki in intenzivisti. Za slednje celo trdijo, da so glavni krivci, da so se njihovi oddelki namesto reševalnih spremenili v življenjsko odrešilne. 


    Drugače pa, kot kažejo domači podatki za omikron je virus presneto invaziven, če ne, kar agresiven. Po podatkih NIJZ se bližamo že 200.000 okuženim z omikronom Sumijo, da se je po njegovi zaslugi dvakrat okužilo in postalo pozitivnih na covid-19 48.000 oseb. Do. 04. februarja pa so skupno potrdili že 775.000 primerov okužb. Dejansko bi protitelesa na omikron in druge seve lahko zaznali v večini slovenske populacije in boljšega dokaza, o neučinkovitosti cepiv pravzaprav ni. Mogoče bi lahko kakšno rekli na račun nove mantre, ki pravi, da cepiva mogoče res ne ščitijo pred okužbo, varujejo pa njihove prejemnike pred težjim potekom bolezni, o čemer pa seveda nimamo zanesljivih, objektivnih raziskav. Izrečeno vsekakor dokazuje "visoko" raven samooklicane stroke, z Ihanom na čelu. 


    

Omikron uspešen pri teku čez namišljene ovire. 
Sl.vir: Povzetek
    Kakorkoli že, prav to omikronovo divjanje po domači in tudi tujih krajinah kaže, da ne gre za nekakšno nepomembno virusno smet. Ne nazadnje je obšla vse imunske mehanizme, ki so jih predhodno vzpostavili drugi, po Ihanu močnejši in bolj nevarni sevi ter cepiva. Osebno, če bi že stavil, bi na omikron, no ja, na imunski odziv, ki se vzpostavi s prebolevnostjo po njegovi okužbi. Široka sposobnost omikrona, da preskoči vse dosedanje telesne varovalke, govori ravno o nasprotnem, od tistega, o čemer nas želi prepričati profesor Ihan. Očitno proizvajalci cepiv in vladini demagogi še niso rekli zadnjega. Zato bo pod njihovimi streli padel še kakšen kapitalni kozel, sami pa jih bodo dobili po lastni senci, če bo sonce sploh še sijalo kdaj na njih, ko bo koronovanja enkrat konec.



Navedek:


(1) Intervju: Alojz Ihan, vprašanje, koliko časa bo status prebolevnika še smiselno upoštevati. N1 SLO. 05. februarja, 2022:  https://n1info.si/koronavirus/alojz-ihan-vprasanje-koliko-casa-bo-status-prebolevnika-se-smiselno-upostevati/ 


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Brambovska varda

Tehnološka strast po življenju

Lisjak je pravi lisjak